Yüksek Hızda Araç Kullanmanın Zararları Nelerdir?
3 ay 11 gün 3 sa 1 dk önce yayınlandı.




Yüksek Hızda Araç Kullanmanın Zararları Nelerdir?

 

Her gün binlerce az hasarlı ya da ağır hasarlı kazalar meydana gelmektedir.

Bu kazaların meydana gelmesinde en çok görülen iki etken vardır. Birincisi dikkat dağınıklığından oluşan kazalar, bir diğeri ise yüksek hızda araç kullanımından dolayı oluşan kazalardır.

Yüksek hızda araç kullanımı, birinci etkeni de meydana getirmektedir. Hız arttıkça etrafınızı kontrol etmeniz zorlaşmaktadır, hız körlüğü meydana gelmektedir bu da anlık hatalı bir hareket yapmanıza sebep verebilir. Ayrıca yüksek hızlarda araç kullanımı sırasında normal hız kurallarına göre giden araçlarla olan mesafeniz sürekli azalacak bundan dolayı fren mesafeniz yeterli alana sahip olmadığınız için ani frenlerde önünüzde bulunan araca çarpmak durumunda kalacaksınız.

Yüksek hızda kullanmanın bir diğer olumsuz yanı aracınızın limitlerinin en üst noktasına geldiğiniz için ani gelen virajlarda, zemin koşulları iyi olmayan yollarda aracınızın yol tutuşu kaybolacak bundan dolayı aracınız sizin yapmak istediğiniz direksiyon müdahalesine istenen tepkiyi vermeyecektir. Bu da sizlerin aracınızın az hasarlı araç, ağır hasarlı araç ya da hurda araç/pert araç sınıflarından birine girmesini sağlayacak ve en önemlisi can güvenliğinizi tehdit edecek duruma gelmiş olacaksınız.

İşte bu yüzden Autogong ailesi olarak tüm vatandaşlarımıza güvenli sürüşler dileriz.

 

Hasarlı araçlara dair tüm merak ettikleriniz Autogong’da!

www.autogong.com 

Hizmetlerimizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Çerez Politika'mızı inceleyebilirsiniz.