Araç Onarımı Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler
4 ay 1 gün 8 sa 4 dk önce yayınlandı.


Araç onarımı sırasında dikkat edilmesi gerekenleri Hasarlı Araç İhale Platformu Autogong Blog sizler için derledi!

İşte kazalı araçlarda oluşan hasarların giderilmesi ve tüm onarım işlemlerinin tamamlanması sırasında dikkat edilmesi gereken hususlar;

-        Az hasarlı araçlarda aracın parçalarının mümkün olduğu kadar orijinal ya da çıkma-sökme yedek parça olması önemlidir. Orijinal çıkma – sökme yedek parçalar; ağır hasarlı ya da hurda araçlardan çıkarılarak yeniden satışa sunulmaktadır.

-        Parçaların doğru şekilde takılması ve varsa elektronik devrelerin uyumluluğunun sağlanması gerekmektedir. Burada iş aracın onarımını yaparken yedek parçaların değişimini, takılıp sökülmesini gerçekleştirecek olan ustaya düşmektedir.

-        Şase hasarı oluşmuşsa bilgisayarlı şase makinaları kullanılarak aracın simetrisinin düzeltilmesi tavsiye edilir. Bilgisayarlı sistemde düzeltilen şaseler arabanız ağır hasarlı olsa dahi fabrika kondisyonunda olmasını sağlar ve kullanım sırasında aracınızın yolda stabil kalmasını sağlar.

-        Aracın boya fırınında boyanması, işlem sırasında boyanın tozdan uzak bir şekilde aracınıza yapılmasını sağlar ve boyanın araç üzerinde tutunmasını arttırır. Ayrıca yüzeyin pürüzsüz bir şekilde boyanmasına büyük katkı sağlar.

 

Az hasarlı araç, ağır hasarlı araç ve hurda araç nedir?

-        Az hasarlı araçlar; mini onarım ya da birkaç küçük parçanın değişmesi ile onarımı tamamlanabilen araçlara verilen isimdir.

-       Ağır hasarlı araçlar araçta bulunan birden fazla parçanın, bölümün değişmesini gerektirecek olan araçlardır.

-        Hurda araç ya da diğer adıyla pert araç, kaza sonrası karayolları taşıt standartlarına olan uygunluğunu kaybetmiş ve onarımı mümkün olmayan araçlara verilen addır.

 

Az hasarlı araçlar, ağır hasarlı araçlar ya da hurda araçlar alınır mı?

Az hasarlı araçlar ya da ağır hasarlı araçlar tamir edilebilecek durumda oldukları için alınabilir ve tamiratı yapılarak kullanılabilir durumdalardır.

Hurda araçlar ise yedek parça olarak bulunması zor olan malzemelerinin kullanılması için alınabilir.

Hasarlı araçlara dair tüm merak ettikleriniz Autogong’da!

www.autogong.com 

Hizmetlerimizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Çerez Politika'mızı inceleyebilirsiniz.