Tramer Sorgulaması Nasıl Yapılır?
2 yıl 5 ay 29 gün 6 sa 36 dk önce yayınlandı.

Tramer Nedir? Tramer Sorgulaması Nasıl Yapılır?

Otomotiv sektöründe yaşanan değişimle birlikte 0 araçların yerini artık ikinci el otomobiller ve ağır hasarlı araçlar alıyor. Hasarlı oto pazarı, ağır hasarlı araç ihale  eskisinden çok daha fazla rağbet görüyor. Hasarlı araç, ağır hasarlı araç ve tüm ikinci el otomobil kullanıcıları, alacakları aracın geçmişiyle ilgili detaylı bir inceleme yaparak tercihini bu araçlardan yana kullanıyor.



İkinci el otomobil alım satım işlemlerinde sıklıkla karşılaştığımız Tramer kavramı ise,  aracın tüm sigorta ve kaza bilgilerine online olarak ulaşmayı mümkün kılıyor.

Araçların bilgilerine detaylı bir şekilde ulaşmayı sağlayan tramer nedir, tramer sorgulaması nasıl yapılır gibi merak edilen tüm detayları hasarlı oto pazarı Autogong sizler için derledi!

 

Tramer Nedir?

Tramer, Trafik Sigortaları Bilgi Merkezi kurumunun kısaltması olarak kullanılan bir kavramdır. En genel anlamıyla araçların tüm sigorta bilgilerinin yer aldığı bir veri deposudur.

Teknolojik altyapısı ve online hizmet sistemi sayesinde ikinci el araç satın almak isteyenler için büyük bir kolaylık sağlayan tramerle; aracın kaza bilgilerini takip edebilir veya aracın ağır hasar kaydı bulunup bulunmadığı görüntüleyebilirsiniz.

Alıcılar; tramer sorgulama işlemi sayesinde alacakları aracın daha önce kazaya karışıp karışmadığını, bugüne kadar gördüğü tamirleri vb. birçok bilgiyi güvenilir bir kaynaktan edinebilirler.

 

Tramer Kaydında Ne Tür Bilgiler Yer Almaktadır?

Tramer üzerinden kasko poliçesi, trafik poliçesi, araç hasar kaydı, kaza tespit tutanağı sonrası belirlenen kusur oranı gibi çeşitli sorgulamalar yapabilmeniz mümkün.

Sorgulayacağınız işleme göre değişiklik göstermekle birlikte temel olarak aşağıdaki bilgilere ulaşılabilir:

- Araç model ve marka bilgisi,

- Araç kilometre,

- Aracın kaç kez el değiştirdiği,

- Aracın son sahibi,

- Aracın mevcut sigortasına ait bilgiler,

- Araçla yapılan kazalar ve kazadaki kusur bilgisi,

- Varsa araç kasko sigortası bilgileri,

- Araçta değişen parça bilgisi.

- Trafik poliçesi

 


Tramer Sorgulaması Nereden Yapılır?

Tramer sorgulama işlemini https://www.sbm.org.tr web adresinden istenilen bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde sisteme girerek yapabilirsiniz.

İsterseniz cep telefonunuz üzerinden SMS yoluyla da tramer sorgulaması yapabilirsiniz. Aracın şasi numarasını veya plakasını 5664’e kısa mesaj olarak göndermeniz halinde araç bilgileri kısa süre içerisinde size bildirilecektir.

Ayrıca SBM’nin çağrı merkezi üzerinden de tramer sorgulaması yapabilirsiniz.

Tramer sorgulaması sayesinde araçta herhangi bir değişen parça olup olmadığına ulaşabilir ve ikinci el otomobil satın alırken kararınızı daha sağlıklı bir şekilde verebilirsiniz.


Tramer Hasar Kaydı Çıkması İçin Gereken Şartlar Nelerdir?

Aracın hasar dosyası kapanmadan tramer hasar kaydı çıkmayacağı için öncelikle dosyanın kapanmış olması ilk şarttır. Açık olan hasar dosyası bulunması halinde, araç ile ilgili bahsi geçen dosya hakkında, tramer kaydı sorgulama işlemleri için herhangi bir bilgi alınamamaktadır.

Tramer Kaydının Çıkabilmesi İçin Gerekli Koşullar Şu Şekildedir:

- Araç hasarının yetkili serviste giderilmiş olması

- Hasara sebep olan kazanın tramer’e bildirilmiş olması


Sonuç olarak tramere bildirilmeden tamir edilen hasarlar, sorgulama işlemi sonucunda görüntülenememektedir.

Hasarlı araçlara dair tüm merak ettikleriniz Autogong Blog’da!

www.autogong.com

 

Hizmetlerimizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Çerez Politika'mızı inceleyebilirsiniz.