Ağır Hasarlı Araçlara Kasko Yapılır mı?
1 yıl 11 ay 20 gün 2 sa 4 dk önce yayınlandı.

Autogong Hasarlı Oto İhale Platformundan Satın Aldığınız Araçlara Kasko Yaptırabileceğinizi Biliyor Muydunuz?

 

Tam aradığınız aracı bulmuşken;

Ağır hasarlı araçlara kasko yapılır mı?

Aldığım hasarlı aracı KASKO ile güvence altına alabilir miyim?

Hasarlı aracım ile tekrar kaza yaparsam ne olur?

Gibi sorular sorduğunuzu duyar gibiyiz…

Hasarlı araçlara dair tüm sorularınızın cevabı tabii ki yine Autogong Blog’da!

 

AĞIR HASARLI ARAÇLARA KASKO YAPILIR MI?

Eskiden pert araçları bir risk olarak gören sigorta şirketleri, ağır hasar alan araçlara sigorta yapmak istemeyebiliyordu. Günümüzde ise birçok sigorta şirketi ağır hasarlı ya da az hasarlı tüm araç gruplarına, model ve yıl sınırlaması gözetmeksizin teminat sağlayabilmektedir.

Geçirdiği kaza ile birlikte ağır hasar alan bir aracın;  ikinci el olarak satın alınması sonrasında KASKO yapılması elbette mümkündür. Tabii güvenli sürüş için tüm şartları karşılaması, bakım ve onarımlarının eksiksiz bir şekilde tamamlanması koşuluyla…

Hepimizin bildiği gibi KASKO; trafik sigortasının aksine isteğe bağlı olarak yapılıyor. Hal böyle olunca, pertaraçlara teminat sağlayan çoğu sigorta şirketinde; pert araç sahibi ve sigorta şirketinin aralarında bir anlaşmaya varması şartı KASKO yapılabilmesi için yeterli olabiliyor.

Yani Autogong’tan araç ihalesi ile satın aldığınız ağır hasarlı aracınızın tüm bakım ve onarımlarını yaptırdıktan sonra dilerseniz KASKO yaptırarak;  başınıza gelebilecek olası çarpma, çarpışma, yanma, hırsızlık gibi tehlikeli durumlara karşı riskinizi azaltabilirsiniz.

 

AĞIR HASARLI ARACIMA NEDEN KASKO YAPTIRMALIYIM?

KASKOPoliçesi Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler” ve “Ağır Hasarlı Araçlar için KASKO Süreci Nasıl İşler?” başlıklı blog yazılarımızda; neden KASKO yaptırmanız gerektiğine dair ipuçlarını vermiştik.

Önceki yazılarımızda bahsettiğimiz tüm nedenlere ek olarak;

KASKO, hasarlı aracınızın alım satım değerini de yükseltir. Kaskosu olan veya kaskosu yapılabilen bir araç aldığında kasko yaptırabileceğini bilen müşteriler aracı almaya daha istekli olmakla birlikte aracın daha güvenilir olduğunu da düşünüyor. Kısacası kaskosu olan aracınızı satmak istediğinizde KASKO yapılamayan araçlara kıyasla çok daha kolay bir şekilde satış işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.


AĞIR HASARLI ARAÇLARDA KASKO İÇİN NE KADAR ÖDERİM?

Hasarlı araçlara teminat sağlayan tüm sigorta şirketlerinde teminat kapsamına ve olası risk durumunda sunulan hizmetlere karşılık olarak ödenecek sigorta primleri de elbette değişiklik göstermektedir. Ağır hasar kayıtlı aracına KASKO yaptırmak isteyen sürücülerin ise diğer sigorta şirketlerinden de fiyat alarak bir karşılaştırma yapması yerinde bir karar olacaktır!


AĞIR HASARLI ARAÇ İLE KAZA SONRASI KASKO İŞLEMLERİ

Diyelim ki ağır hasar kaydı olan bir araç satın aldınız ve aracın tüm onarım işlemlerini tamamlayarak KASKO yaptırdınız ve bir kazaya karıştınız.
Aracın tekrar hasar alması sonucunda kazayı takiben 5 iş günü içerisinde sigorta şirketine bildirim yapmak ve ardından aracın mevcut durumu değerlendirmek üzere eksperin gelmesini beklemek gerekiyor. Aksi takdirde sigorta şirketi sorumluluk almama hakkına sahip olabiliyor. Bu sebeple gerekli evraklar aracılığı ile sigorta şirketine bir an önce başvurmak ve gerekli takibi sağlayarak sigorta şirketi ile sürekli iletişimde kalmak son derece önemli…
 
Hasarlı araç dünyasına dair tüm sorularınızın cevapları Autogong Blog’da!
Bizi takip etmeye devam edin!
www.autogong.com

 

Hizmetlerimizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Çerez Politika'mızı inceleyebilirsiniz.