En Çok Tercih Edilen Araç Kasa Tipleri
1 yıl 10 ay 18 gün 17 sa 54 dk önce yayınlandı.

Günümüzde çok sayıda araç türüne sahip olan ikinci el otomobil pazarında her ihtiyaca ve zevke göre bir model bulmak artık çok kolay. Bir aracı tanımlamanın farklı yolları olsa da en yaygın tanımlama aracın nasıl göründüğü ve aracın kullanım amacı özelinde yapılır.

Sedan, hatchback, station wagon, cabrio, coupe, minivan, pick up, SUV, CUV, MPV, kamyon, kamyonet, gibi birçok farklı kasa tipi bulunsa da ülkemizde en çok tercih edilen modeller genellikle sedan ve hatchback oluyor.

İkinci el araç alım satımında işinizi kolaylaştıracak ve ihtiyacınıza en uygun olan araca karar vermenizi sağlayacak, en çok tercih edilen üç araç kasa tipini sizler için inceledik! Hasarlı araç oto ihale platformu Autogong ’da araç ihalelerine katılmadan önce bu yazımızı okumanızda fayda var…

 

1-    Sedan Araçlar


Araç kasa tiplerinden bahsedildiği zaman ilk akla gelen sedan araçlar oluyor, aynı zamanda Türkiye’de en çok tercih edilen kasa tipi!
Bagaj kısmı yolcu kabininden ayrı ve arka tarafa doğru uzamış şekilde bulunan, genellikle 4 koltuklu ve 4 kapılı, sürücü ve yolcular için konforlu bir yolculuk imkânı sunan otomobiller sedan kasa olarak adlandırılmaktadır.
Sedan araçların uzun olmaları şehir içi kullanımda ve park yeri bulmakta bir dezavantaj olarak görülse de güçlü imajları ile kurumsal şirketlerin; geniş iç hacme sahip olması ve yüksek bagaj kapasitesi ile de ailelerin ilk tercihi oluyor!
İkinci el araç piyasasında en çok tercih edilen kasa olmasından dolayı alırken kolaylıkla bulabileceğiniz gibi satarken de kolay alıcı bulabilirsiniz.

Araç ihale platformumuzdan ağır hasarlı araç alırken kullanım amacınızı da göz önünde bulundurmakta fayda var! Ailenizle birlikte kullanabileceğiniz geniş ve konforlu bir araç arıyorsanız sedan araçlar tam size göre…

 

2-    Hatchback Araçlar


Bagaj hacimleri sedan modellere göre daha küçük olan ve bagaj kapağı araç içine açılarak arka camın bagajı görmeyi mümkün kıldığı modellerdir.
Şehir trafiğinde sürücülere büyük kolaylık sağlamasıyla birlikte hatchback araçları park etmek ve park yeri bulmak da oldukça kolaydır.
Daha az bagaj kapasitesi dezavantaj olarak görülse de ülkemizde sedan araçlardan sonra en çok tercih edilen kasa tipidir.

Daha sportif ve şehir içinde daha kolay bir kullanım istiyorsanız hatchback hasarlı araçlar sizin için doğru tercih olabilir!

 

3-    Station Wagon Araçlar


Ülkemizde son yıllarda büyük ilgi gören station wagon araçlar sedan kasa tipi ile aynı oturma hacmine sahiptir. Ancak arkaya doğru uzanan tavan çizgisi ve bu sayede oluşan ekstra bagaj kapasitesi ile büyük ailelerin tercihi oluyor.
Station wagon kasaları hatchbcak modellerin uzun bagajlısı olarak düşünebilirsiniz.

Hem geniş bir iç hacim hem de geniş bir bagaj istiyorsanız ağır hasarlı station wagon araçlarımızı incelemenizde fayda var.

 

İhtiyacınıza en uygun araç
Hasarlı oto ihale platformu www.autogong.com ’da!

Hizmetlerimizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Çerez Politika'mızı inceleyebilirsiniz.